banner-page-2

11 OKTOBER 2023
10 JAAR IMPACT BETEKENT MEER DAN 1.000 GESTEUNDE PROJECTEN,
MEER DAN 1.000 VERHALEN EN MEER DAN 1.000 AVONTUREN!

FUNDS FOR GOOD IMPACT fviert haar 10-jarig bestaan met een prijsuitreiking voor ondernemers.
Van de meer dan 1.000 gesteunde projecten zijn er 20 geselecteerd in 5 categorieën voor deze speciale avond.
De toekomstige winnaars worden gekozen door een onafhankelijke jury.
Jij kunt het ondernemerschap ook steunen door te stemmen op jouw favoriet! Ontdek de projecten en hun presentatie hieronder.

FUNDS FOR GOOD IMPACT is de non-profit entiteit van FUNDS FOR GOOD. Ga voor meer informatie naar onze website

CATEGORIEËN & GENOMINEERDEN

Inspiring Woman

Ness // Boeket de Fleurs

Achter Boeket de Fleurs zit Ness. Een eco-gevoelige bloemist. Een eco-bloemist die vraagtekens zet bij de hele bloemenindustrie en haar abberaties. Ze zal er alles aan doen om schoonheid te creëren met zoveel mogelijk respect voor het milieu. Probeer niet de beste te zijn maar beter voor de wereld, kies voor Boeket de Fleurs.

ness

Amélia & Marine // Filons vert

Filons Vert is een agro-ecologisch tuinbouwproject. Het is de wens om « filer vers » een vorm van landbouw te ontwikkelen die boeren ondersteunt, het leven van de bodem en de biodiversiteit respecteert en helpt om filer banden te smeden tussen producenten en consumenten. Door voor ons te stemmen, stelt u ons in staat om te investeren in een automatisch irrigatiesysteem op basis van hergebruikt water, Hierdoor kunnen we onze werkdruk verlichten en ons werk duurzamer maken.

filonvert

Patricipa Lopes // Director of photography

patricia

Kenza & Aranka // Cut

Wij zijn Aranka en Kenza en we hebben een bar geopend voor vrouwen door vrouwen en we bedoelen vrouwen in elke betekenis van het woord Love. IEDEREEN is welkom in onze bar, maar je moet wel begrijpen waar je binnenstapt. We wilden een veilige ruimte creëren waar vrouwen naartoe kunnen gaan, of ze nu alleen zijn of met vriendinnen, en weten dat je een geweldige tijd zult hebben zonder ongewenst gedrag. Dit geldt voor ieder mens.

kenza
Impact Generators

Geoffroy // aSmart World

We zamelen ongebruikte smartphones in bij particulieren en bedrijven, reconditioneren ze via een volledig lokale waardeketen en herverdelen ze. Deze aanpak genereert jobs in België, garandeert traceerbaarheid en bestrijdt de digitale kloof door elk toestel een tweede leven te geven. Stemmen voor ons betekent steun geven aan een circulaire economie die werkt voor onze gemeenschappen. Met elke smartphone die we recupereren, creëren we jobs, bestrijden we de digitale kloof en versterken we de lokale economie. Laten we samen werken aan een verenigd en bloeiend België.

geoffroy

Arthur // Refoodgees

Refoodgees is een restaurant dat lekker eten uit de hele wereld serveert en gemotiveerde mensen uit verschillende culturen opleidt.  En dat terwijl het goed is voor de lokale economie en gebruik maakt van goede seizoensproducten. Refoodgees is een restaurant waar jouw bezoek een verschil maakt. Om een verschil te maken. Waar we de wereld één bord per keer proberen te veranderen.

arthur

Anne-Sophie & Mario // Orizonte

Duurzaamheid is geen modegril. Duurzaamheid is geen luxe. Duurzaamheid is een noodzaak die maatschappelijke verantwoordelijkheid vergt en waar je vandaag nog bij jezelf mee aan de slag kunt. Orizonte, een stem die inzet op duurzaamheid.

orizonte

Quinten // Bakermat

bakermat
Sustainable Food

Elliott // Hearth Project

Stemmen voor Hearth Project betekent drie dimensies combineren: de strijd tegen voedselverspilling, solidariteit met de minstbedeelden en bewustwording van het zero waste-principe. Het betekent ook geloven in duurzaamheid, niet alleen ecologisch, maar ook economisch en sociaal! Dit alles in het hart van Brussel, in een historisch gebouw dat de meest duurzame voedsel- en designinitiatieven van België tentoonstelt!

hearthproject

Annick // Cookingo

Cookingo is een lokale thuisbezorgde maaltijdservice die lekker, gezond en evenwichtig eten combineert met sterke ecologische en sociale waarden. Mijn engagement wordt weerspiegeld op elk niveau van mijn project. Elke stem voor mij is als een bel van positieve energie die me zal motiveren om er nog meer in te geloven en om nog verder te gaan.  Laat je steun zien door op Cookingo te stemmen

annick

Tom // De Broederie

Duurzaam eten begint bij duurzaam kweken, gebruikmakend van natuurlijke samenwerkingen. Op Jaarhof De Broederie wordt via natuurlijke kringlooplandbouw voeding gekweekt, vooral fruit, paddenstoelen en voedselbomen. Om deze technieken te ontwikkelen is heel wat veldonderzoek nodig, vooral in het segment van de symbiotische myceliumlandbouw. Dankzij uw stem en de steun van Funds For Good zal dit onderzoek verder gevoerd kunnen worden om landbouw en natuur weer op elkaar af te stemmen om zo nog meer duurzame voeding te kweken.

tom

Laurence // Linked Farm

Vraag je je af hoe je je gezin thuis, op school, op kantoor of in het ziekenhuis gezond kunt voeden? Ben je het beu om smaakloze tomaten te eten? Ben je verdwaald in de biologische, fairtrade en andere labels? Waar zijn deze boeren in hemelsnaam mee bezig? Nou, ze proberen gewoon te overleven in een systeem dat hen niet betaalt wat ze verdienen voor hun werk. Help hen de overstap te maken naar kortere circuits, want als ze een beter inkomen verdienen, kunnen ze jouw gezin gezonder voeden. Dit is de missie van Linked.Farm, het referentieplatform voor kortsluiting: ervoor zorgen dat iedereen weet wie hij voedt wanneer hij zichzelf voedt of wanneer hij voedsel produceert.

laurence
Next Generation

Raphaël & Cole // Mori Film Lab

De terugkeer van filmfotografie met Mori Film Lab!  Wij zijn Cole en Raphaël, en Mori was onze droom: een revolutie teweegbrengen in de wereld van de filmfotografie. Door een vleugje moderniteit en een gezonde dosis gemeenschap toe te voegen, hebben we het concept van het fotolab getransformeerd en een levend knooppunt van liefhebbers gecreëerd waar kwaliteit, moderniteit en gezelligheid samenkomen rond een passie voor ouderwetse fotografie. Stem op Mori en maak deel uit van de toekomst van de filmfotografie!

mori

Corentin // Arbustes fruitiers

Mijn ambitie is om een revolutie teweeg te brengen in onze landbouwpraktijken door te experimenteren met agroforestry rond onze kwekerij. Laten we samen bomen een centrale rol geven in onze gewassen en vee, zodat we een duurzaam ecosysteem creëren met respect voor de natuur. Door op mij te stemmen, steun je een toekomstgerichte landbouw en draag je bij aan het behoud van ons milieu. Ga samen met ons op avontuur naar een groenere, duurzamere toekomst!

corentin

Maxime, Elias & Gaspard // Give Actions

Wij zijn 3 jonge ondernemers met een sterk doel: onze consumptie meer verantwoord maken. En dat doen we door de reclamewereld te veranderen. Vandaag wordt reclame verkeerd gebruikt, maar het kan en moet een waardevolle bondgenoot worden in de ecologische transitie. Stem op ons en help ons in deze belangrijke strijd voor onze toekomst.

giveactions

Déborah // Deby’s Delice

Stem op Deby’s Delice: een unieke en inclusieve eetervaring, aangepast aan de voorkeuren, het budget en de stijl van elke klant. We hechten waarde aan voedselinclusie door diverse gemeenschappen te verwelkomen, zoals veggie en niet-veggie, halal. Kwaliteit en duurzaamheid staan centraal in ons bedrijf, met verse ingrediënten en een sterke betrokkenheid bij het milieu. Onze passie voor culinaire uitmuntendheid en detail is de leidraad voor onze aanpak. Je stem geeft aan dat je onze passie, ons jonge en ervaren team en onze toewijding aan een uitzonderlijke keuken steunt.

deby
Rebound

Paolina // Star of India

Star of India is mijn beloning aan het einde van mijn leven. Ik wilde een restaurant creëren naar het beeld van India, qua inrichting en keuken. Het was mijn thuis. 9 jaar geleden, na verschillende jaren van ziekte, waardoor ik geen middelen van bestaan meer had, besloot ik een Indiaas restaurant te heropenen, de Star of India. Mr Abdou en Mr Turkmane namen het van me over. Door op Star of India te stemmen, steunt u mijn droom en verlengt u mijn trots.

paoline

Wassim // Fluffy Falafel

Fluffy falafel is meer dan alleen een eetervaring; we zijn een toewijding aan uw welzijn en het milieu. Ons menu is een feest van verse, lokale ingrediënten die worden verwerkt in verrukkelijke gerechten die zowel lichaam als geest voeden. Maar dat is nog niet alles. We zijn toegewijd aan het minimaliseren van onze ecologische voetafdruk door het omarmen van milieuvriendelijke praktijken – van het gebruik van fietsen voor onze leveringen tot het gebruik van papiermateriaal en het zorgen voor zero-waste voedselmanagement. Door op ons te stemmen steun je niet alleen een restaurant, maar een beweging naar een groenere, bewustere toekomst.

wasim

Rami // Yala Na’Akoul

Yala Na’akoul is een familiecateringproject dat een unieke ervaring creëert met lokale en seizoensgebonden producten die de authentieke smaken van de Levantregio leveren. Door middel van ons eten brengen wij u ons verhaal van Damascus, een verhaal van ontworteling, veerkracht en de zoektocht naar een nieuw thuis. Door voor ons project te stemmen, geef je ons de kans om mensen samen te brengen, over grenzen en culturen heen.

rami

Hilde // B&B coaching

Ik weet uit eerste hand hoe hopeloos het kan voelen om te proberen te genezen van traumatische ervaringen zoals giftige relaties, seksueel misbruik of huiselijk geweld. Ik ben zelf getuige geweest van de helende kracht van paarden, die begrijpen en luisteren en je door hun vriendelijke aanwezigheid minder beschaamd en alleen laten voelen, zodat je je kunt verbinden met de natuur en je ware authentieke innerlijke wezen en je veilig voelt om te delen wat er met je gebeurd is. Ik heb deze passie om je te helpen vrede te sluiten met je verleden en je te herinneren aan je innerlijke kracht, zodat je weer kunt geloven dat je de verandering kunt zijn die je in de wereld wilt zien.

hilde

Stem op je favoriet!

Stem op je favoriet en maak kans op een “Impact Pack”. Vul het onderstaande formulier in en kies de genomineerde, vul je gegevens in en, het allerbelangrijkste, je e-mailadres zodat we je op de hoogte kunnen brengen van de winnaars. De wedstrijd loopt van 04/09/2023 tot 06/10/2023. Een loting zal de winnaar van het impactpakket bepalen. De winnaar wordt uiterlijk 31/10/2023 op de hoogte gebracht.

De plaats

Op slechts 20 minuten van Brussel belooft Le OFF Meeting een warm welkom, doordrenkt van waarden die diep respect tonen voor mensen, de natuur en relaties. Het is de ideale plek voor ons evenement, dat rond dezelfde waarden is opgebouwd. Deze ruimte, gewijd aan seminars, vergaderingen en evenementen, geeft je de kans om je creativiteit te stimuleren in een serene omgeving, ver van de grote stad.

We willen hen hartelijk bedanken voor de onberispelijke service die ze bieden om je een ervaring van hoge kwaliteit te garanderen.

Adres & Parkeren

Brusselsesteenweg, 412 – 1300 Waver
Parkeren op het terrein
Pendelbussen zullen ook beschikbaar zijn

Programma

17.30 tot 18.00 Welkom
18.00 tot 19.00 Introductie
19.00 tot 20.15 Prijsuitreiking
20.30 tot 22.30 Tentoonstelling en zakelijke markt
22.30 tot middernacht Vrij