FUNDS FOR GOOD IMPACT steunt ondernemers die boordevol energie en ideeën zitten, maar niet over de nodige financiële middelen beschikken en geen toegang hebben tot bankkrediet. Ze helpt met name ondernemers met een onzekere baan of met een project voor sociaal ondernemerschap door hen een “lening op erewoord” (0% rente) en gratis ondersteuning door vrijwillige coaches en deskundigen toe te kennen. WIL U MEER WETEN OVER DE GETALENTEERDE ONDERNEMERS DIE ACHTER DIT/DEZE GEWELDIGE PRODUCT(EN) ZIT(TEN)? ONTDEK DAN HUN GESCHIEDENIS EN KENNIS!!

Klik op een product om meer te weten te komen:

shampoing
Droogshampoo
sammy
Chocolade Mendiants
masque
Mondmasker
granola
Granola
deo
Droge Deodorant
confiture
Jam
biere
Bier
arawi
Chocoladereep

La Ressource

DUURZAME COSMETISCHE PRODUCTEN

La Ressource is een duurzame, collaboratieve drogisterij waar je producten vindt die geen afval achterlaten in onze wereld. Hiervoor worden er verschillende diensten voorgesteld: afgewerkte producten in bulk, labo’s waarmee je zelf cosmetica kan maken of workshops. Van wasproducten tot solide shampoo, dankzij deze producten kan je jezelf verzorgen met respect voor de planeet! La Ressource biedt verschillende diensten aan waarmee iedereen verantwoorder kan gaan consumeren. La Ressource is een project dat wordt ondersteund door Lita.co en Funds For Good Impact.

Lily’s Granola

LEKKERE MENGELINGEN
OM TE PROEVEN

Lily’s Granola is de onderneming van Liliana gelegen in hartje Brussel (in de gebouwen van Be Here). Liliana heeft een passie voor gezonde en evenwichtige voeding en maakt haar granola op artisanale wijze en kiest kwalitatieve ingrediënten, zonder additieven of geraffineerde suikers. Haar originele recepten, die zowel zoet als hartig zijn, zijn zodanig samengesteld dat er niets moet worden weggegooid en dat het milieu in ere wordt gehouden. Lily’s Granola is een project voor gezonde en duurzame voeding dat is kunnen ontstaan dankzij deze getalenteerde onderneemster die wordt ondersteund door Funds For Good Impact en Credal.

Kytoko-Kytoko

MASKERS DIE HET LEVEN
KLEUR GEVEN

Maak kennis met de creaties in leuke kleuren van Maïté, oprichtster van de webshop Kytoko-Kytoko. Maïté, die een passie heeft voor mode en de invloed die cultuur hierop kan uitoefenen, wil u een ontdekkingsreis laten maken door haar creaties met Afrikaanse tinten. Elk kledingstuk of accessoire is uniek en wordt met de hand genaaid. Maar je moet er snel van profiteren, want deze getalenteerde styliste, die belang hecht aan duurzamere mode, maakt gebruik van stofresten om haar stukken te maken. Ze worden dus geproduceerd in beperkte oplage! Dit mooie project is kunnen ontstaan dankzij de samenwerking van Funds For Good Impact en microStart.

Arawi

BIO FAIRTRADE CHOCOLADEREPEN

Heerlijke chocoladerepen die worden gemaakt van bonen die afkomstig zijn van een biologische FairTrade plantage die gelegen is in Ecuador, het land waar Miguel van afkomstig is. Arawi is een merk dat al goed bekend is in Ecuador. Het bestaat uit verschillende producten (cacaopoeder, nibs, infusies, enz.) zonder suiker of kleurstoffen. In 2017 besliste Miguel om terug te keren naar het geboorteland van zijn moeder, België, en om het land kennis te laten maken met de kwaliteit van smaak van de Ecuadoraanse cacaoboon Er zijn al verschillende chocolatiers die gevallen zijn voor de charme van zijn producten. Miguel kon zijn eerste voorraad importeren met de hulp van Funds For Good Impact en Finance Brussels.

Illegaal

Belgisch bier

De IllegaaL brouwerij is een vzw gevestigd in Brussel die als doel heeft kunstenaars en brouwers samen te brengen rond een gemeenschappelijk project: de beste bieren maken om zo artistieke projecten te financieren/produceren/ondersteunen/verspreiden. Begonnen met een microbrouwerij vanuit hun kelder, vestigen ze zich nu in Vorst om u hun 100% Belgisch ambachtelijk bier aan te bieden. De aanpak is al te zien bij de labels, beperkte series die door plaatselijke kunstenaars worden gemaakt.

Les Fraises d’Adam

DE CONFITUUR MET DE SMAAK
VAN UW KINDERTIJD

Deze confituren worden volledig gemaakt met onverkochte aardbeien van Charles Adam. Dat past bij een maatschappelijke logica om verspilling en voedselverlies tegen te gaan. Daarom vragen wij aan Charles om deze confituren te produceren. Op die manier krijgt dit lekkere fruit een tweede leven. Charles past een rationele biologische landbouw toe en kweekt vier soorten aardbeien alsook enkele groenten. Naast zijn ecologische project stelt hij werklozen tewerk of mensen aan het OCMW om te planten of te oogsten. Dit project van deze man met een groot hart is kunnen ontstaan dankzij de samenwerking van Funds For Good Impact en Credal.

La Fabrique à Chocolat

SAPPIGE CHOCOLADE BEDELAARS

Aan het wandelen in Elsene? Een bezoek aan de Fabrique à Chocolat mag u niet missen! Sammy, een chocolademaker, laat u zijn atelier zien met de romige geuren van uw kindertijd en laat u proeven van enkele van zijn nieuwste creaties.