WAT WE DOEN ?

RENDEMENT &
ETHIEK COMBINEREN

DE FIRMA FUNDS FOR GOOD
STELT EEN UNIEK CONCEPT
VOOR IN DE FINANCIËLE WERELD

Funds For Good ontwerpt spaarproducten in samenwerking met toonaangevende professionele beheerders en maakt deze beschikbaar via een professioneel netwerk (makelaars, bankiers, beleggingsadviseurs). Wanneer u investeert in deze beleggingsproducten, geniet u van uw volledig rendement (er is geen enkele meerkost voor beleggers) en bouwt u mee aan een concrete, sociale impact in uw buurt. Bovendien engageert Funds For Good zich voor een beheer van haar activa volgens de principes van maatschappelijk verantwoord investeren (MVI).

ONZE PRODUCTEN

BANQUE DE
LUXEMBOURG
INVESTMENTS

bli

CAPRICORN
VENTURE
PARTNERS

capricorn

BLI is door de firma Funds For Good aangeduid als beheerder van het fonds FFG Architect Strategy. Bovendien zijn verschillende BLI fondsen beschikbaar in een « For Good » versie in het kader van levensverzekeringscontracten (BL Emerging Market, BL Global Flexible).

BLI, onder leiding van Guy Wagner, is de « asset management » arm van Banque de Luxembourg. Deze dochteronderneming van de groep Crédit Mutuel CIC plaatst filantropie in de kern van haar bedrijfscultuur. Guy Wagner en zijn team zijn sinds meer dan 25 jaar verantwoordelijk voor de fondsen van de bank. Vandaag beheren ze meer dan 10 miljard euro verspreid over een gamma van meer dan 25 fondsen. BLI werd al vele malen bekroond voor haar voorzichtige aanpak en de kwaliteit van haar beheer. Hun deskundigheid is gebaseerd op een « Business-Like Investing » aanpak, die er in bestaat om beleggingen te benaderen als het nemen van een participatie in een onderneming met een lange termijn beleggingshorizon. Geïnspireerd door Warren Buffet, volgt BLI een « value » benadering, volgens de doctrine « de betaalde prijs bepaalt het rendement ».

BLI beschikt ook over een team van analisten gewijd aan de selectie van externe fondsen. Fabrice Kremer die vroeger aan het hoofd stond van de externe fondsenselectie van BLI is nu verantwoordelijke voor het beheer van het dakfonds «FFG Architect Strategy ».

Deze beleggingsvennootschap, beheert het fonds Quest Cleantech Fund, pour lequel 2 share classes « For Good » ont été créées (R et I).

Capricorn Venture Partners is sinds 1993 actief als onafhankelijk beheerder, gebaseerd in België (Leuven), en beheert meer dan 350 miljoen euro, hoofdzakelijk in private equity fondsen. Ze investeren vooral in Europese bedrijven waarvan het competitief voordeel op technologie gebaseerd is, en hebben in het bijzonder een expertise ontwikkeld in de sector van de propere technologieën of « cleantech ».

In 2008 lanceerde Capricorn het Quest Cleantech Fund, een actief beheerd fonds dat hoofdzakelijk investeert in aandelen van « cleantech » bedrijven, beursgenoteerd in ontwikkelde markten. Cleantech omvat alle producten en diensten die properder of efficiënter gebruik maken van natuurlijke grondstoffen zoals energie, water, lucht of primaire materialen. De bedrijven waarin geïnvesteerd wordt zijn actief in sectoren zoals hernieuwbare energie, energetisch rendement, watermanagement, afvalrecyclage, beperken van vervuiling of ontwikkeling van geavanceerde materialen. Dit fonds wordt gesteund door de Europese Commissie door middel van het « Competitiveness and Innovation Framework Programme ».

Voor meer informatie over het fonds Quest Clean Tech « For Good » beheerd door Capricorn Venture, gelieve op onderstaande gelieve Volgende.

HET DISTRIBUTIENETWERK

Bankiers, adviseurs & makelaars
gevoelig aan onze aanpak

De Firma Funds For Good werkt samen met een netwerk van banken en verzekeringsmaatschappijen die de « For Good » beleggingsproducten, beheerd door onze asset management partners, beschikbaar stellen voor hun klanten. De Funds For Good beleggingsproducten zijn momenteel beschikbaar:

Indien u één van onze fondsen heeft aangekocht via een distributeur en u een vraag of klacht heeft, gelieve u rechtstreeks te richten tot hun interne klachtendienst hier beschikbaar.

Via uw bank :

 • Banque de Luxembourg Belgïe
 • Binck
 • Deutsche Bank
 • ING Private Banking
 • Keytrade Bank
 • VDK Bank

Via uw Makelaar :

 • Bâloise Luxembourg
 • Delta Lloyd Life
 • Ergo Life
 • Generali
 • Le Foyer
 • NELL
 • One Life (ex-PEL)
 • Private Insurer
 • P&V