Déjà Vu
Cécile Geeroms – tweedehandsdameskledij

Na haar studie architectuur besloot Cécile haar professionele loopbaan een andere richting te geven en studeerde ze modeontwerp bij. Ze begon haar carrière als styliste in verschillende kledingwinkels en werkte meer dan 8 jaar bij Cora Kemperman. In 2016 besluit Cécile haar eigen project te ontwikkelen. Ze begint met een testfase via de start-up incubator “Job Yourself” en via pop-up stores. Twee jaar en een heuse brok ervaring later voelt Cécile zich vastberaden om zelfstandig te werk te gaan en opent ze een eigen winkel “Déjà Vu” dankzij de leningen van Brusoc en Funds For Good.
Déjà Vu is een concept rond de verkoop van tweedehands kleding. Met dit initiatief wil Cecile de circulaire economie stimuleren door kleding een tweede leven te geven. Maar bovenal wil ze mensen met beperkte financiële middelen toegang bieden aan merkkleding tegen toegankelijkere prijzen.

“Ik hecht veel belang aan de klantenservice. Ik wil graag dat iedereen die ik ontmoet zich welkom voelt, me kan vertrouwen, een beetje zoals twee vrienden die samen winkelen en elkaar advies geven. Het is ook om deze reden dat ik werk aan de decoratie van de plek, zodat het meer gepersonaliseerd is, warmer, ver van het stereotype van het grote merk of de traditionele tweedehandswinkel. »

Déjà Vu werkt volgens het principe van statiegeldverkoop en een met de klant overeengekomen prijs. Indien de kledingstukken na 3 maanden niet verkocht zijn, heeft de klant 2 keuzes: terugnemen of schenken aan Nasci vzw. Déjà Vu is een winkel die in november 2018 zijn deuren opende langs de Waversesteenweg.