En Selle Simone !
MAULDE GALLES – fietsherstelling

Maulde heeft altijd al een boon gehad voor zachte mobiliteit. Onmiddellijk na zijn studies Economie begon hij te werken als fietskoerier, en vervolgens begon hij in een gemeentelijke werkplaats voor fietsenherstellingen. Daarnaast blijft hij zijn kennis verder verfijnen bij vaklui. In 2017-2018 gaat hij zelfs naar Canada om te werken in een werkplaats waar fietsen worden hersteld en gemaakt.

Toen hij terugkeerde, besloot hij om zijn eigen werkplaats voor fietsherstellingen op te zetten. Hij biedt een originele aanvullende service aan die aansluit bij zijn mobiel atelier. Het principe: zich verplaatsen tot bij de klant om herstellingen uit te voeren, of zelfs om onmiddellijk een lekke band te herstellen. Maulde riep de hulp in van Village Partenaire toen hij zijn project analyseerde, en diende een kredietaanvraag in bij Credal en FFG Impact.

Om meer klanten te bereiken en om de huurkosten van een winkel te verminderen, sloot hij zich aan bij Marcel Bike Café, een bar met dezelfde filosofie die verschillende dranken en snacks aanbiedt. U kunt er dus genieten van een lekkere koffie terwijl uw fiets wordt opgelapt. Momenteel wordt er nog gewerkt in de zaak, de opening is voorzien voor begin november.