Kinkajou
Sarah Zangio – speelgoedwinkels

Kinkajou is een winkel die gelegen is in de Marollen en die voornamelijk houten, ethisch, Europees en leerrijk speelgoed verkoopt. Sarah had er al gewerkt als studente toen ze aan de universiteit studeerde. Toen zij haar diploma behaalde, begon zij te werken in de sociale en verenigingswereld. Op een dag wilde zij echter haar eigen project ontwikkelen.

In februari van dit jaar, belde de eigenaar van Kinkajou haar. Hij wilde immers met pensioen gaan, maar wilde graag dat Sarah de winkel zou overnemen omdat ze toen al een hart voor de winkel had. Tijdens haar studentenjaren was zij erin geslaagd om de winkel terug een dynamiek te geven. Ze kon de banden met de klanten aanhalen en herschikte de indeling van de producten.

Dit voorstel wakkerde uiteraard de ondernemersspirit van Sarah aan, en zij zag al mogelijkheden voor sociale projecten. Sarah staat dus sinds juli aan het hoofd van de winkel, en de voormalige eigenaar is haar coach. Samen zijn ze erin geslaagd om de omzet ten opzichte van vorig jaar te verhogen. Zodra het mogelijk wordt, zal Sarah een pedagogisch sociaal project op poten zetten met de kinderen uit de wijken van de Marollen.