Fluffy Falafel
Wasim Bayazid – Snack

Wasim is een Syrische vluchteling die erin geslaagd is om een nieuw leven op te bouwen in België! Zonder enige ervaring in de horeca of restaurant, besliste hij immers om zijn eigen bedrijf te beginnen, ‘Fluffy Falafel’. Hij begon eerst zijn activiteit via de ‘incubator’ Starterslabo, om na te gaan of er vraag was naar zijn aanbod en om een financiering aan te gaan. Wasim verkoopt sandwiches op basis van Syrische falafels, zoals zijn grootmoeder die al maakte.

Door zijn project via Starterslabo te beginnen, kon hij naamsbekendheid ombouwen en daarom is hij vandaag erg bekend in Kortrijk. Hij staat in zijn stad immers bekend onder de naam ‘Mijnheer Falafal’ en is een vaste gast op alle evenementen! Wasim werd verliefd op de stad en wordt enorm ondersteund door Kortrijk en zijn bewoners.

Hoewel hij heel succesvol is, heeft hij niet genoeg eigen middelen om al het materiaal te kopen dat nodig is voor de opstart. Hij vroeg dus een lening aan bij microStart & Funds For Good die hij ook gekregen heeft.