CCC – Corona Crisis Champions

De coronacrisis heeft een bijzonder bruuske impact op onze samenleving en de economie. Terwijl de meerderheid van de werknemers zich kan behelpen door op afstand te werken, zit de kleine zelfstandige in zak en as. Geen inkomsten voor de komende maand(en), maar vaste kosten die onverbiddellijk blijven doorlopen. Samen met haar partners microStart, Brusoc en Credal, wil Funds For Good Impact deze groep ondernemers -nog meer dan anders- een hart onder de riem steken.

Hoe doet ze dat? Lees het hieronder samen met enkele getuigenissen van ondernemers die niet bij de pakken blijven zitten!

corona_impact

Welke steun biedt Funds For Good Impact?

Bovenop de gebruikelijke steun die Funds For Good Impact biedt aan ondernemers in kwetsbare posities in de vorm van gratis ‘leningen op eer’ en gratis coaching, wil Funds For Good Impact ook graag een extra steentje bijdragen in deze tijden van crisis. Ze doet dit allesbehalve alleen! Samen met haar partners microStart, Brusoc en Credal stak ze de koppen bij elkaar en kwamen de volgende steunmaatregelen uit de bus:

microStart & Funds For Good Impact “mS Express”

Voor ondernemers die problemen hebben om kortetermijnschulden te betalen door de corona-crisis, hebben microStart en FFG Impact een ‘express’ lening gelanceerd. Dit is een lening van maximaal EUR 2,000 die zonder enige garantie – maar met de gebruikelijke interestvoet – wordt toegekend binnen de 48h. De lening dient door de ondernemer telefonisch of via een online interview aangevraagd te worden. Bovenop het bedrag van EUR 2,000, biedt FFG Impact een extra renteloze lening van EUR 1,000. Wens je meer info over deze steunmaatregel? Klik hier

Uitstel van terugbetaling van de lening op eer

Funds For Good Impact blijft de kwetsbare groep van ondernemers steunen die geen toegang hebben tot een bancair krediet. Derhalve biedt Funds For Good Impact deze groep ondernemers de mogelijkheid om de terugbetaling van hun lening op eer uit te stellen met maximum drie maanden. Hetzelfde kan gebeuren met een microkrediet toegekend door microStart (3 maanden) en Credal (2 maanden).

Ondernemers in moeilijkheden door de corona-crisis dienen een aanvraag tot uitstel van terugbetaling formeel in te dienen via e-mail of telefonisch contact met hun financieringsinstelling.

Enkele ondernemers die van de nood een deugd maken!

Funds For Good Impact contacteerde vorige week alle 247 ondernemers die in het verleden reeds konden genieten van de gratis lening op eer en vroeg hen hoe zij deze crisis zullen aanpakken. Tot onze grote spijt is het merendeel van de ondernemers verplicht om de deuren te sluiten (restaurants, schoonheidssalons, kapsalons, kledingswinkels,…) en een beroep te doen op de hulpmiddelen die ze aangereikt krijgen van de overheid en welwillige leveranciers.

Enkele ondernemers laten het hier echter niet bij en zitten vol goede moed om hun onderneming op een ietwat ‘originelere’ manier verder te zetten tijdens de crisis. In onze reportage ‘CCC – Corona Crisis Champions’ vertellen we tien individuele verhalen van tien ondernemers die de crisis willen trotseren met een glimlach. Lees de komende 5 weken op de social media kanalen van Funds for Good Impact de stories van:

  • Préscillia (Les plats du jour de Préscillia)
  • Wasim (Fluffy Falafel)
  • Maïté (Kytoko-Kytoko)
  • Francis (Shakuma Fitness)
  • Fleur (Cuit Cuit)
  • Nathalie (PWIIC)
  • Jozefien (Cliché)
  • Carmelo (La Casa Della Pizza)
  • Ness (Boeket de Fleurs)
  • Loïc (Fotograaf)