Maatschappelijk verantwoord
beleggen

MVB, WAT IS DAT?

Maatschappelijk Verantwoord Beleggen (MVB) betekent dat bij de keuze van de beleggingen ook rekening wordt gehouden met ecologische duurzaamheid, sociale en ethische factoren en verantwoorde normen van bedrijfsvoering.

Maatschappelijk Verantwoord Beleggen vindt zijn oorsprong in de Angelsaksische maatschappij van de 18e eeuw, met de Quaker-beweging, of in de Verenigde Staten op het einde van de 19e eeuw toen religieuze gemeenschappen hun volgelingen verboden om te beleggen in bedrijven die wapens, alcohol of tabak verhandelden. Vandaag bestaan er tal van oplossingen om verantwoord te beleggen. Deze kunnen meer algemeen of gespecialiseerd zijn en focussen op eerder sociale of ecologische aspecten, of hebben betrekking op bedrijfsvoering, verdeling, impact of solidariteit.

Funds For Good,

BELEGGINGSBELEID MET LABEL

Het maatschappelijk verantwoord beleggingsbeleid van Funds For Good wordt toegepast op verschillende niveaus:

exclusion1fichier-43300x-8

NORMATIEVE EN SECTORALE UITSLUITINGEN

FUNDS FOR GOOD op basis van een eigen systeem meer dan 900 ondernemingen verzamelt die zullen worden uitgesloten van toegang tot de fondsen. Deze ondernemingen worden uitgesloten omdat ze niet gebonden zijn aan internationale verdragen, omdat tegen hen een embargo is uitgevaardigd of omdat ze actief zijn in controversiële sectoren zoals tabak, niet-conventionele wapens, fossiele brandstoffen of grondstoffen. Dit is de lijst van uitgesloten ondernemingen.

exclusion2fichier-44300x-8

ESG-BELEID (ENVIRONMENTAL, SOCIAL & GOVERNANCE)

Ook binnen zijn eigen portefeuilles biedt FUNDS FOR GOOD oplossingen opdat de ecologische voetafdruk kleiner zou zijn en de kwaliteit van het sociaal beleid binnen de ondernemingen beter zou zijn dan op de markten waarin de fondsen beleggen. Er wordt ook een beleid voor stemrechten geïmplementeerd. Elk van de compartimenten van de sicav FUNDS FOR GOOD geeft elke maand en op transparante wijze het niveau van deze factoren op.

bestfichier-70300x-8

BEST-IN-CLASS BELEID

Uiteindelijk wil FUNDS FOR GOOD erover waken dat zijn producten beter presteren dan hun referentiemarkten, of dat actief wordt belegd in ondernemingen waarvan de globale ESG-score in een schijf boven die van de markt zit.

exclusion4fichier-46300x-8

Toward Sustainability

Op 02/03/2020 kregen alle oplossingen aangeboden door FUNDS FOR GOOD het MVB-label “Towards Sustainability” van Febelfin, dat bekendstaat als een van de meest complete labels op Europees niveau.

EEN Concret SOCIALE IMPACT

De duurzame producten van FUNDS FOR GOOD INVEST zijn de enige producten met een duidelijk verband tussen uw beleggingshandeling en de positieve, sociale en lokale gevolgen ervan!

Beleggen in de fondsen van FUNDS FOR GOOD INVEST, dat is zorg dragen voor uw beleggingen, en tegelijkertijd zorg dragen voor anderen en voor het welzijn van de maatschappij waarin wij leven! Met de inkomsten gegenereerd door onze activiteiten van de distributie van duurzame fondsen kunnen wij ondernemers bij u in de buurt financieren.

Funds For Good,
EEN
GEËNGAGEERDE ONDERNEMING

Sinds de oprichting in 2011 doet FUNDS FOR GOOD een beroep op certificeringsinstantie Forum Ethibel dat zijn schenkingsprocedure onderwerpt aan audits.

Sinds 2016 is FUNDS FOR GOOD ook mede-ondertekenaar van de UNPRI, namelijk het handvest met de principes voor verantwoord beleggen van de Verenigde Naties. De ondertekenaars van het Handvest verbinden zich er jaarlijks toe verslag uit te brengen over hun vorderingen op het gebied van MVB.

HEBT U EEN VRAAG?
ONS COMMERCIEEL TEAM LUISTERT!

nc

Nicolas Crochet
co-CEO

dareaux_nico_2
md

Maxime Desaive
Business Development

dareaux_max_5
fb

Frederik Baert
Business Development

dareaux_tom2

onze genoteerde en niet-genoteerde fondsen

min_gfs_3
FFG GLOBAL FLEXIBLE SUSTAINABLEVermogen beschermen en kapitaal vergroten dankzij flexibel beheer
min_ees
FFG EUROPEAN EQUITIES SUSTAINABLEAllocatie van Europese en duurzame aandelen
min_eesm2
FFG EUROPEAN EQUITIES SUSTAINABLE MODERATEDefensief beleggen in een allocatie van Europese en duurzame aandelen
FFG Cleantech II
FFG CLEANTECH IIBeleggen in technologieën met een groot groeipotentieel en de ecologische transitie begeleiden
min_impakteu
IMPAKTEU (niet genoteerd)Impactfonds dat voor 100% gewijd is aan microfinanciering & sociaal ondernemerschap in Europa