FUNDS FOR GOOD IMPACT BIEDT DEZE ONDERNEMERS TWEE ESSENTIËLE VORMEN VAN ONDERSTEUNING AAN:

FINANCIERING & BEGELEIDING

lening

Lening op eer

In 2013 introduceerde FUNDS FOR GOOD IMPACT in België de “lening op eer”. Deze lening wil mensen helpen die boordevol goede ideeën zitten, maar niet over voldoende middelen beschikken om ze te realiseren. Een “lening op eer” is een lening:

  • die interestvrij is
  • die afkomstig is van quasi eigen vermogen
  • die tijdelijk aflossingsvrij is (tussen 6 en 24 maanden)
  • die gekoppeld is aan een andere financiering

Om deze leningen op eer aan zoveel mogelijk ondernemers toe te kennen, werkt FUNDS FOR GOOD IMPACT samen met tal van partners uit de sector van de microfinanciering en de sociale economie in België (microStart, finance.brussels, Crédal, Lita.co …) en Europa.

begeleiding

BEGELEIDING

Om de slaagkansen van ondernemers te maximaliseren, biedt FUNDS FOR GOOD IMPACT ook een kwalitatieve en kosteloze begeleiding aan. Het stelt zijn netwerk van vrijwillige coaches en deskundigen ter beschikking van de ondernemers:

 • Een coach begeleidt de ondernemer bij zijn dagelijkse uitdagingen en behoudt tegelijkertijd de nodige afstand tot het project.
 • De deskundige voert specifieke eenmalige opdrachten uit voor de ondernemer, bijvoorbeeld juridisch advies, een marketingopdracht, de implementatie van een verkoopstrategie…

Het coachingprogramma duurt minstens één jaar (één meeting per maand.

prescilla

Dankzij FUNDS FOR GOOD IMPACT heb ik mijn project kunnen realiseren. Ik kreeg een lening op eer en begeleiding door een coach die me heeft geholpen met de lancering van mijn project.

 

Prescilla Joly
Les plats du jour de Prescilla

eric

Als vrijwillige coach bij FUNDS FOR GOOD IMPACT kan ik de kennis die ik gedurende vele jaren heb opgebouwd, delen. Topinitiatief !

 

Eric Deprins
Consultant Business Development

WIE ZIJN

DE BEGUNSTIGDEN?

FUNDS FOR GOOD IMPACT helpt twee specifieke groepen van ondernemers met financiële behoeften die niet vervuld zijn:

 • Ondernemers met onzekere werkomstandigheden die opnieuw willen toetreden tot het arbeidsmilieu door hun eigen job te creëren dankzij ondernemerschap.
 • Ondernemers die een sociaal project lanceren met een positieve impact op het milieu en/of de maatschappij.

ONDERNEMER MET ONZEKERE WERKOMSTANDIGHEDEN

Hieronder verstaan we moedige ondernemers die zich in een instabiele arbeidssituatie bevinden (werkloos, werkzoekend, OBD, uitzendkrachten …) en die hieruit willen geraken door hun eigen bedrijf op te richten.

SOCIAAL ONDERNEMER

Hieronder verstaan we ondernemers die een project lanceren dat een product of dienst genereert met een positieve impact op het milieu en/of de maatschappij.

Comment HOE GAAT DAT IN ZIJN WERK?

ImpactProcess
1

De ondernemer meldt zich in een organisatie (instelling voor microfinanciering, crowdfundingplatform …) die partner is van FUNDS FOR GOOD IMPACT.

2

Als de ondernemer voldoet aan onze criteria, stuurt de partner zijn dossier naar FUNDS FOR GOOD IMPACT voor analyse.

3

Als het project wordt goedgekeurd, wordt de lening op eer toegekend en kan de ondernemer starten met zijn activiteiten en krijgt hij speciale begeleiding om zijn slaagkansen te maximaliseren.

4

Wanneer de lening op eer is terugbetaald, dient het bedrag voor de financiering van nieuwe projecten.

HEBT U VRAGEN?

ONS TEAM STAAT STEEDS TOT UW DIENST!

Als u meer inlichtingen wenst over FUNDS FOR GOOD IMPACT, over de lening op eer of over het begeleidingsprogramma, neem dan contact op met ons team of stuur een e-mail via dit formulier.

ps

Patrick Somerhausen
co-CEO

ap

Anaïs Pauwels
Head of Impact

ovh

Olivia Van Hellemont
Impact Coordination